ΓΝΩΜΙΚΑ

 


Επιτυχία στη Ζωή


Πώς η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ σε βοηθά ν'
 αποκτήσεις όλα όσα πραγματικά δικαιούσαι στη ζωή σου!

Το μεγαλύτερο λάθος των κυνηγών της επιτυχίας... σε οποιοδήποτε τομέα.   

    Εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον πλανήτη ξεκινούν καθημερινά διαδικασίες βελτίωσής τους... ζητώντας τη ψυχολογική στήριξη από ειδικούς, συμμετέχοντας σε σεμινάρια ή δίνοντας την υπόσχεση στον εαυτό τους ότι θα αλλάξουν προς το καλύτερο σε κάποιο τομέα τη ζωή τους.  

   Αυτή η βιομηχανία που παράγει τζίρους δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει ένα μεγάλο τρωτό σημείο. Δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα που οι ενδιαφερόμενοι “πελάτες” θα ήθελαν. 

   Τρανταχτό παράδειγμα αποτυχίας είναι ο κλάδος των “Μελλοντικών εκατομμυριούχων”. 

   Ναι, η μελέτη των οικονομικά επιτυχημένων του πλανήτη μας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για οποιοδήποτε επιθυμεί να αυξήσει σημαντικά το εισόδημά του μέσω του επαγγέλματός του. 

   Στην προσπάθειά μου να βοηθήσω τους μαθητές μου να βελτιωθούν και να αποδώσουν καλύτερα στις εξετάσεις τους, ξεκίνησα πριν αρκετά χρόνια την μελέτη της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ. 

   Ήμουν πεπεισμένος ότι η αποτυχία οφειλόταν στη στάση τους απέναντι στη ζωή και όχι αποκλειστικά στην έλλειψη γνώσης και τεχνικής. 

   Μετά, όμως, από πολύχρονη ανάλυση του φαινομένου των “Πλουσίων”, κατέληξα στα εξής προσωπικά συμπεράσματα:

  1. Η συμμετοχή σου στη λίστα των 100 πλουσιότερων ανθρώπων της γης ΔΕΝ σε τοποθετεί αυτόματα στη λίστα των 100 πιο ευτυχισμένων. 
  2. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, επιτυχία, για το μέσο άνθρωπο, σημαίνει κυρίως αποδεκτή δημόσια εικόνα, που έχει σαν επακόλουθο την πλήρη αδιαφορία μας για το αν αυτά τα κίνητρα κοινωνικής σύγκρισης εναρμονίζονται με τις βαθύτερες προσωπικές μας αξίες. 
  3. Η ύπαρξη λανθασμένης νοοτροπίας των κυνηγών της επιτυχίας για γρήγορο αποτέλεσμα... χωρίς σχεδόν καμία προσπάθεια να αποκτήσουν τα “εργαλεία” που θα τον βοηθήσουν να κτίσει μια ισορροπημένη ζωή. 
  4. Η ικανότητα των επιτυχημένων του πλανήτη να παράγουν πλούτο με σκληρή δουλειά, είναι ΜΟΝΟ μία από τις δεξιότητές τους... έχουν αποκτήσει μια σειρά από θετικές συμπεριφορές... προς τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους (Πλούτος δεν είναι αποκλειστικά η συσσώρευση υλικών αγαθών). 

Η Προσωπική σου Ενδυνάμωση ... το κλειδί για ισορροπημένη ζωή. 

   Ο εικοστός πρώτος αιώνας φέρνει μαζί του κοσμογονικές αλλαγές, ειδικά στον τομέα της πληροφόρησης. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπινου είδους που η προσωπική βελτίωση είναι εφικτή σε τόσο μεγάλο βαθμό!  

   Η χρήση του Internet μας δίνει πρόσβαση στις πληροφορίες οποιουδήποτε τομέα, πράγμα αδιανόητο για τη γενιά των γονέων μου. Οι πληροφορίες αυτές, όμως, από μόνες τους είναι τελείως άχρηστες. Χρειαζόμαστε τα προγράμματα για την επεξεργασία αυτών των πληροφοριών. 

   Τα “προγράμματα” αυτά δεν τα έχουμε στο μυαλό μας με την γέννησή μας.

Είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων πνευματικών διαδικασιών, μέσω των οποίων το κοινωνικό μας, κυρίως, περιβάλλον μας “διδάσκει” να σκεφτόμαστε.
 

   Μία από τις διαπιστώσεις μου από την μελέτη της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, ήταν ότι οι επιτυχημένοι φτάνουν στο στόχο τους εξ’ αιτίας της ικανότητάς τους να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις.

Η δουλειά μου ως εκπαιδευτικός, μου έδωσε τη δυνατότητα να επιχειρήσω την ενδυνάμωση της ικανότητας λήψης αποφάσεων των μαθητών μου για την επιτυχία στις Αγγλόφωνες εξετάσεις. Διαπίστωσα ότι, ενώ η πλειοψηφία των μαθητών μου αποκτά τις τεχνικές για τη σωστή λύση των ασκήσεων, οι επιτυχημένοι στις εξετάσεις είναι κυρίως αυτοί, που αντιλαμβάνονται την οικονομική αξία των διπλωμάτων για τα οποία προετοιμάζονται.

Τα παιδιά αυτά, δεν αντιμετωπίζουν το δίλημμα που έχουν οι αποτυχόντες, εξ’ αιτίας του γεγονότος ότι έχουν συλλέξει και επεξεργαστεί τις πληροφορίες για τη χρήση των διπλωμάτων ... και η κοινωνική εικόνα που απορρέει από την απόκτηση αυτών των διπλωμάτων έχει ελάχιστη αξία για αυτούς.
 

   Είμαι πεπεισμένος ότι αυτά τα παιδιά που καταφέρνουν να αποκτήσουν το Certificate of Proficiency στα 14 ή 15 τους χρόνια εκφράζουν με αυτό τον τρόπο τα συναισθήματα που έχουν για τον εαυτό τους... και η κοινωνική ανταμοιβή τους ενδιαφέρει ελάχιστα ... και όσες προσπάθησαν να επιτύχουν σε αυτές τις εξετάσεις στοχεύοντας κατά κύριο λόγο στο κοινωνικό κύρος που πιστεύουν ότι απορρέει από τέτοιες επιτυχίες, ΑΠΕΤΥΧΑΝ! 

   Βλέπεις, λοιπόν, αγαπητέ φίλε, ότι στο παραπάνω παράδειγμα η επιτυχία των παιδιών οφείλεται σε τρεις , κυρίως, λόγους: 

  1. Έχουν αποκτήσει, με σκληρή δουλειά, τις πληροφορίες και τα “προγράμματα” επεξεργασίας των πληροφοριών αυτών, που τους επιτρέπουν από τεχνικής πλευράς να περάσουν τις εξετάσεις. 
  2. Το όραμα, ότι κερδίζουν χρήματα, κάνοντας χρήση του πτυχίου πριν καν το αποκτήσουν. 
  3. Η κοινωνική αποδοχή παίζει ελάχιστο ρόλο, ή μηδενικό, σαν κίνητρο για να δουλέψουν... Τα ισχυρότερα κίνητρα που παρατήρησα ήταν βασικές αρχές της επιτυχίας που επικρατούσαν πριν το 1910... Υπομονή, Κουράγιο, Εργατικότητα, Μετριοφροσύνη και Ακεραιότητα. 

...και δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι παρατήρησα τα ίδια ακριβώς στοιχεία και στους γονείς τους. 

   Η Επιτυχία τους βασίστηκε στο γεγονός ότι κατάφεραν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις... να κάνουν τη σωστή επιλογή χρήσης του χρόνου τους, της ενέργειά τους και των χρημάτων των γονέων τους, όχι μόνο την ώρα των εξετάσεων... αλλά πολύ καιρό, ίσως χρόνο πριν... η δική μου συμμετοχή στην επιτυχία τους ήταν ελάχιστη. Θα τα κατάφερναν με οποιοδήποτε... ακόμα και μόνες τους. 

 


 

 Αρχική
 Επιτυχία στη Ζωή
 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΟΣ
 Γνωμικά Εργασίας
 Λόγια Αγάπης
 Γνωμικά για τη Ζωή
 Λόγια Φιλίας
 Θυμός Οργή
 ΣΤΟΧΟΣ
 Ιστοσελίδες του Site